kwas chlebowy

Obiad w restauracji i kwas chlebowy

Zawsze gdy z mężem jedziemy do mojej siostry nad morze zatrzymujemy się w przydrożnej restauracji. Jest ona sprawdzonym dla nas miejscem. Kiedyś co prawda pokusiliśmy się o to by zatrzymać się gdzieś indziej. Jednak okazało się, że było dużo drożej a jedzenie nie należało do najsmaczniejszych.

Kwas chlebowy czy podpiwek do obiadu?

kwas chlebowyW tej naszej ulubionej restauracji nie ma różnicy czy jest weekend czy jest to środek tygodnia, zawsze jest pełno ludzi. I to chyba także świadczy o tym, że można tam po prostu smacznie zjeść. Zresztą nie tylko, że jest smacznie to zdrowo. Wiem, że restauracja współpracuje tylko z lokalnymi dostawcami. I na pewno dzięki temu zawsze jest świeżo i smacznie. Ostatnio widziałam nowości jeśli chodzi o napoje. Do niektórych dań proponowany jest podpiwek lokalny. Do niektórych kwas chlebowy, zresztą widziałam nawet w telewizji że takie rzeczy się teraz pije do obiadu. Mają także bardzo dobrą wodę mineralną. Widocznie musi być dobry producent wody źródlanej, której niestety nigdzie indziej nie widziałam. W sumie jest to także producent napojów gazowanych, które widocznie dopiero niedawno weszły na rynek. W restauracji zamawiam z mężem zawsze to samo danie. Jest to schabowy z frytkami i zestawem surówek. Mięso jest zrobione w taki sposób, że dosłownie rozpływa się w ustach. Całość podana jest na takim bardzo dużym półmisku stylizowanym na pochodzący z poprzedniej epoki. Do tego są piękne sygnowane inicjałami właściciela restauracji sztućce.

Patrząc na to danie ktoś mógłby pomyśleć, że kosztuje naprawdę bardzo dużo. A jednak tak nie jest cena jest naprawdę niska, zresztą od paru lat pozostaje bez zmian co również jest bardzo ważne. Po prostu w tym miejscu klient czuje się jak miło widziany gość a o to chyba chodzi gdy udajemy się gdzieś na posiłek.

Więcej o tamet kwasu chlebowego można znaleźć na: betex.com.pl