Zawsze gdy z mężem jedziemy do mojej siostry nad morze zatrzymujemy się w przydrożnej restauracji. Jest ona sprawdzonym dla nas miejscem. Kiedyś co prawda pokusiliśmy się o to by zatrzymać się gdzieś indziej. Jednak okazało się, że było dużo drożej a jedzenie nie należało do najsmaczniejszych.
Kwas chlebowy czy podpiwek do obiadu?
W tej naszej ulubionej restauracji nie ma różnicy czy jest weekend czy jest to środek tygodnia, zawsze jest pełno ludzi. I to chyba także świadczy o tym, że można tam po prostu smacznie zjeść. Zresztą nie tylko, że jest smacznie to zdrowo. Wiem, że restauracja współpracuje tylko z lokalnymi dostawcami. I na pewno dzięki temu zawsze jest świeżo i smacznie. Ostatnio widziałam nowości jeśli chodzi o napoje. Do niektórych dań proponowany jest podpiwek lokalny. Do niektórych kwas chlebowy, zresztą widziałam nawet w telewizji że takie rzeczy się teraz pije do obiadu. Mają także bardzo dobrą wodę mineralną. Widocznie musi być dobry producent wody źródlanej, której niestety nigdzie indziej nie widziałam. W sumie jest to także producent napojów gazowanych, które widocznie dopiero niedawno weszły na rynek. W restauracji zamawiam z mężem zawsze to samo danie. Jest to schabowy z frytkami i zestawem surówek. Mięso jest zrobione w taki sposób, że dosłownie rozpływa się w ustach. Całość podana jest na takim bardzo dużym półmisku stylizowanym na pochodzący z poprzedniej epoki. Do tego są piękne sygnowane inicjałami właściciela restauracji sztućce.
Patrząc na to danie ktoś mógłby pomyśleć, że kosztuje naprawdę bardzo dużo. A jednak tak nie jest cena jest naprawdę niska, zresztą od paru lat pozostaje bez zmian co również jest bardzo ważne. Po prostu w tym miejscu klient czuje się jak miło widziany gość a o to chyba chodzi gdy udajemy się gdzieś na posiłek.
Więcej o tamet kwasu chlebowego można znaleźć na: betex.com.pl